Kinderboekje De diepzeeWW van de Lange Dijk’, geschreven op verzoek van Hessel in 1996

Persoonlijke informatie

Jasper Schaaf, geboren in Groningen 4 oktober 1950, sinds 1976 samenwonend met Betsy van Oortmarssen. Kinderen: Taco en Hessel, geboren in 1987 en 1989.

Filosofiestudie aan de RUG. In 1978 afgestudeerd op De invloed van Joseph Dietzgen op de Nederlandse arbeidersbeweging bij Ger Harmsen en Albert Mellink. Bijvakscriptie over Taal van de Architectuur bij Lolle Nauta. Bijvak godsdienstwetenschap. Promotie 1993 op De dialectisch-materialistische filosofie van Joseph Dietzgen bij Hans Heinz Holz; referent Jeroen Bartels.

Actief in Vietnamacties, vredesbeweging, studentenbeweging, buurtwerk, linkse partijen en vakbeweging. Bestuurlijke functies in vakbeweging, onderwijs en welzijnswerk. Sinds 1966 lid van meerdere milieuorganisaties. Actief lid van de Socialistische Partij en van verschillende organisaties voor natuurbescherming en veldonderzoek, zoals Milieudefensie, KNNV en de Nederlandse Malacologische Vereniging. Van 2006-2008 gemeenteraadslid in Groningen voor de SP, fractievoorzitter. 

Archieven van vroegere politieke activiteiten zijn ondergebracht bij het IISG. Diverse lezingen, artikelen en korte publicaties in boeken, zoals in ‘125 jaar Marx’. Enkele publicaties staan op de website marxists.org.

Werkzaam van 1976 tot pensioen in het HBO op verschillende instellingen, waaronder de Academie van Bouwkunst, de Hannie Schaft Akademie en de Hanzehogeschool. In 1998-2001 projectleider van het wijkproject Heel de Buurt in de Groninger wijk Corpus den Hoorn. Van 2009 tot 2011 senior beleidsmedewerker bij Gemeente Almelo. Daarna docent sociologie bij SPO-Groningen.

Persoonlijke hobby’s? Onder meer: fietsen op de Principia, zoeken van Noordzeeschelpen, vogels kijken, wandelen en fotograferen met de Olympus SP-100EE.

Tekstvak:

Vragen over artikelen, lezingen of boeken?

Stuur een mailtje

Website van Jasper Schaaf

Tekstvak: Tekstvak: